Bankrøver Blues

Published by Lene Schaumann on

En ganske almindelig bankrøver har mødt sin overmand: statsministerens spindoktor! En mand, han beundrer for det, der altid har været bandittens målestok.

Men statsministeren bliver myrdet. Baggrunden for mordet er ikke til at tage fejl af, hændelsesforløbet er soleklart: Præsidenten fra Letland havde været på officielt besøg; hans kødfulde hustru havde siddet fast i rutsjebanen i Tivoli; der havde været grønlandske demonstrationer mod Thulebasen; dommeren havde dømt et forkert straffespark mod Martin Laursen i kampen mod Sverige; den amerikanske udenrigskomite havde gjort knuder; den tyrkiske ambassade var brændt ned; statsministerens frue havde købt en sofa i ILVA – og udenrigsministeren var som sædvanlig idiot.

Vores bankrøver må tage stilling til dybt eksistentielle spørgsmål: Er ondt altid så forfærdelig ondt -og hvor god er godheden? Hvad nu hvis magt kan redde verden – bør man så ikke søge den? Er der plads til en død statsminister i en tønde til opsamling af regnvand – og hvor gør man i givet fald af tønden?

“At den gode komiker også kan spille en fremragende skurk, er vor egen Flemming Jensen et fint eksempel på.” – Bo Tao Michaëlis, Politiken


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *