Vejledning i sælfangst

Published by Lene Schaumann on

– og andre beretninger fra en grønlandsk bygd

Flemming Jensen

Vejledning i sælfangst er Flemming Jensens humoristiske fortælling om en ung dansk lærers oplevelser i en bygd i Uummannaq-distriktet. Denne luksusudgave er en revideret og opdateret udgave af bestselleren, der solgte i mere end 100.000 eksemplarer, da den udkom første gang i 1975. 

Man sender en dansk mand til Grønland for at tage sig af den kommende slægts udvikling: »En mand, der ikke kan køre hundeslæde – ikke kan fange sæler – aldrig har haft et gevær i hånden.« Alt sammen livsnødvendige egenskaber i bygden. Ja, han kan ikke engang landets sprog!

Det kommer der megen – tankevækkende – morskab ud af. Læreren ender med selv at lære noget, da han får … vejledning i sælfangst.

Denne nye udgave er forsynet med et nyt slutkapitel om Flemming Jensens gensyn med Grønland, hvor vi også kommer bag kulisserne under optagelsen af Nissebanden i Grønland. Det er ikke kedeligt!

Pressen skrev bl.a. om den oprindelige udgave:

»Denne bog er så sjov, at man beklager, at den er så lille. Så man læser den hurtigt en gang til med samme festlige resultat.«
Berlingske Tidende

»Selv om Jensen ikke er en Jørn Riel, trækker læsningen af hans lille fortælling mundvigene opad – den kommer med smilegaranti! Sproget er letflydende og enkelt, og bogen er hurtigt og let læst.
Efterordet er underholdende, men samtidig reflekterende. Det klæder bogen, som meget subtilt får peget på nogle af den oprindelige befolknings udfordringer med den danske kolonimagt.«
Helle Bonde, bibliotekar